BE Körkort

BE Körkort

För dig som vill köra tunga släp och slippa oroa dig för totalvikten är ett BE-kort som passar dig bäst. Till skillnad från B96, alltså den utökade B behörigheten är ett BE-körkort en helt ny behörighet. Det innebär att processen liknar mer ett vanligt körkort, än vad B96-körkortet gör.

Här på Prima trafikskola i Norrköping har vi alla medel för att hjälpa dig få ditt BE-körkort. Vi har tillgång till stora, fria utrymmen där du kan övningsköra med släp. Vi erbjuder även lån av släp när det är dags för ditt körprov.

Hur tungt får jag köra?
Med ett vanligt B-körkort får inte vikten på bil+släp överstiga 3500kg. Med ett utökat B-körkort får inte vikten på bil+släp överstiga 4250 kg. Men med ett BE-körkort finns det ingen begränsning för hur mycket bil+släp får väga, däremot får inte själva släpets vikt överstiga 3500kg.

Om du är osäker på vilket körkort som är aktuellt för dig kan du använda Transportstyrelsens Släpvagnskalkylator.

Processen

Processen liknar ett vanligt B-körkort, skillnaden är att det vanligtvis inte riktigt tar lika lång tid. Det du behöver är:

✅ Ett B-körkort
✅ Ett giltigt körkortstillstånd
✅ Ett godkänt kunskapsprov
✅ Ett godkänt körprov

För att få ett körkortstillstånd för BE-körkort krävs det att du fyller i och skickar in en hälsodeklaration via transportstyrelsen, samt utför ett syntest antingen hos oss på drop-in eller hos valfri optiker.

Få mer tid att betala med Klarna!

Hos oss kan du delbetala med Klarna, så du inte behöver skjuta upp körkortet!

Klarna

Få mer tid att betala med Klarna!

Hos oss kan du delbetala med Klarna, så du inte behöver skjuta upp körkortet!

Klarna

Kontaktformulär

Fyll i formuläret så hjälper vi dig med ditt ärende

Välkommen till Prima Trafikskola!

Nygatan 31, 602 34 Norrköping

OBS!

Utbildningen utförs på Prima halkbana, Lindövägen 80.